Badrummet är nästan färdigt!

I somras skrev jag om våra planer på att börja renovera det stora badrummet. Planeringen tog sin tid och vi insåg att det inte är så ”bara” att sätta igång en badrumsrenovering. Det är mycket som ska fixas först, och det tog ett bra tag innan vi ens kunde komma igång med själva förarbetet. Allt skulle ju rivas ut och göras nytt och det är en hel del arbete innan det ens börjar likna det badrum man har planerat. Nu har vi förstås inte gjort arbetet själva utan anlitat hantverkare, men man måste ändå vara med i varje steg så att man har koll på att det blir så som man vill ha det.

Det badrum som jag hade i huvudet när jag skrev blogginlägget i somras blev inte det som vi valde att bygga. Planerna ändrades under vägen, både för att vissa saker helt enkelt inte gick att göra och för att jag helt enkelt ändrade åsikt om hur jag ville ha det. När man väl börjar att sätta sig in i det här så lär man sig massor om hur man ska tänka och vad det finns för olika lösningar, och jag inser nu att den plan jag hade i huvudet från början var väldigt naiv och dåligt genomtänkt. Men till slut spikade vi alltså en plan som vi blev väldigt nöjda med och nu är badrummet snart klart. Det är lite fix kvar innan vi kan börja använda det, men nu ser vi resultatet av vår planering och det känns hur bra som helst!

Blev inget bubbelbad
Jag skrev i somras att jag ville ha ett bubbelbadkar i badrummet, men något sådant blev det inte. Jag insåg att det helt enkelt skulle äta upp för mycket av badrumsbudgeten. Och dessutom rannsakade jag mig själv och bestämde mig för att jag egentligen faktiskt inte ville ha ett bubbelbadkar ifall jag inte fick ett större och lyxigare sådant. Min plan var ju att ha ett litet bubbelkar men det blir liksom inte samma sak och jag kände att jag då hellre ville ha ett vanligt badkar. Så istället för bubblor satsade vi på ett snyggt men ganska enkelt badkar, klicka här för att se det på Badshop.se där vi beställde det.

badkar

Så här i efterhand är jag verkligen nöjd med beslutet att välja ett vanligt badkar. Det är ju trots allt en del jobb med ett bubbelbadkar också. Det är mycket mer komplicerat att rengöra, och ärligt talat – hur ofta badar man egentligen? Det är förstås individuellt, men jag är mer av en duschmänniska. Visst kan det vara mysigt att ta sig ett bad ibland, och jag var absolut säker på att jag ville ha ett badkar i badrummet, men det känns mer okej att satsa på ett billigare badkar när man inte badar så ofta än att köpa ett dyrt bubbelbadkar som står oanvänt större delen av tiden. Varje bad skulle ju så att säga bli ganska kostsamt om man räknar på inköpspriset och hur många gånger man badar i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *