Nytt sätt att se världen på!

Dålig syn är någonting som går i arv har jag förstått, och eftersom både mamma och pappa använder glasögon så är det inte så konstigt att även jag gör det. I mitt fall så dröjde det dock ett tag innan min syn började bli så pass dålig att jag behövde glasögon, jag hade till och med hunnit fylla 20. Jag hade börjat tro att det där med glasögon inte var någonting som jag skulle behöva lära mig att leva med, men tji fick jag. Det var också en rätt så stor omställning att börja använda glasögon helt enkelt eftersom jag inte fått vänja mig i tid.

Skeptisk till linser
linsernaTill att börja med så var jag skeptisk till att börja använda linser. Jag har hört en hel del skräckhistorier om att linser kan vara jobbiga att använda, irritera ögonen och dessutom måste skötas korrekt. Inte så att jag trodde att det var jättesvårt, men glasögon kändes säkrare och enklare. Men på den punkten har jag nu delvis ändrat mig, efter att ha provat på dygnet runt-linser, linser som man kan använda under hela dygnet. Det är linser som man använder en månad i sträck och sedan byter. På så vis slipper man problem med rengöring, eller att ta ut och sätta i dem, och det är de sakerna som oftast orsakar problem med linser.

Enklare att fotografera
En sak som jag tycker är speciellt bra med linser är att det underlättar fotograferande. Visst går det utmärkt att fotografera även om man bär glasögon, men linser underlättar definitivt. Det är faktiskt lite svårt att förklara varför det har dröjt så länge innan jag började med linser. Men nu när jag börjat använda linser är det i princip omöjligt för mig att tänka mig att börja med glasögon igen. Att linser i längden blir lite dyrare gör mig inte så mycket. Faktum är att skillnaden i pris inte blir så jättestor, beroende på hur pass ofta som man behöver byta glasögon. Personligen köper jag mina linser via Lensify vilket gör det enkelt att hitta de bästa priserna – under 150 kronor för en förpackning om sex par linser, som alltså kommer att räcka ett halvår. Inte så farligt, om du frågar mig.

Varför använder inte alla linser?
Efter att nu använt månadslinser i ett par månader så börjar jag faktiskt undra lite varför inte alla använder linser i stället för glasögon. Ok, så jag vet att det finns visa typer av synfel som linser inte är så bra på att hjälpa, och OK, det finns även de som behöver två olika glasögon (läsglasögon eller terminalglasögon till exempel). Men ändå, det känns verkligen som om många enkelt skulle kunna gå över till månadslinser. Jag har frågat en del kompisar som använder glasögon varför de inte provar linser. Oftast säger de att det är för att det är enklare och bekvämare med glasögon. Vilket jag alltså inte håller med om, och jag har gett dem rådet att i alla fall testa månadslinser. Mycket enklare än så blir det inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *