Om kloset.se

Välkommen! Nu har du hittat till bloggen om Jessica och Kloset. Det är jag som är Jessica, och Kloset är min hund som är en chihuahua. I den här bloggen skriver jag om vad jag och Kloset hittar på, så det är lite som en dagbok för en hundägare skulle man kunna säga. Jag startade den här bloggen främst för att jag tycker om att skriva, men också för att försöka förändra bilden av rasen chihuahua och visa upp den i ett annat ljus.

Kloset är nämligen inte den typiska chihuahuan som man kanske får upp en bild i huvudet av när man tänker på rasen – den som sitter i en liten väska och har ”söta” kläder på sig. För mig är den bilden av rasen så långt från verkligheten man kan komma, för även om vissa gör just så med sina hundar (framförallt efter att Paris Hilton började visa upp sin Tinkerbell, även om trenden lyckligtvis har avtagit) så är chihuahuor så mycket mer än väskhundar.

Precis som alla andra hundar har Kloset fyra ben, och hon har inget emot att använda dem. Hon går långa promenader, springer och busar och vi tränar också spår och rallylydnad tillsammans. Däremot är det förstås viktigt att man tänker på att en chihuahua är en liten hund som till exempel är i riskzonen för att skadas om den leker häftigt med en större hund, och går man i täta folksamlingar är det av säkerhetsskäl bättre att bära hunden eftersom den är så liten att den annars lätt kan bli trampad på.

Här skriver jag alltså om livet med chihuahua, och det blir också en del inlägg av lite personligare karaktär som handlar om mig själv och min vardag. Att vara hundägare är den stor del av mitt liv, men det finns förstås plats för annat också. Jag är till exempel intresserad av träning och inredning, så det kan bli lite allt möjligt här i bloggen. Men allra mest handlar den om mitt liv med Kloset, för var jag än går så är hon nästan alltid med mig.

Kloset är min bästa vän som finns med mig i vått och torrt, och den här bloggen är tillägnad henne och vårt roliga liv tillsammans. Lämna gärna en kommentar när du ändå är här! Jag försöker svara på alla kommentarer jag får. Vill du komma i kontakt med mig privat går det bra att maila mig på: jessica@kloset.se