Önskar mig en ny kamera!

Jag älskar att ta kort, och då speciellt på Kloset. Hon är en fantastisk modell som alltid bjuder på något spännande motiv och alltid blir bra på bild. Att fotografera hundar kan dock vara svårt, speciellt när de rör på sig. Det gäller ju att det inte blir suddigt, eller att hunden springer ur bild så att man bara får kort på rumpan. Men övning ger färdighet och jag tycker att det är väldigt roligt att ta en massa kort och experimentera mig fram till hur man ska göra för att bilderna ska bli bra.

Så behöver man då en bra kamera för att ta bra bilder? Är det fotografen eller kameran som gör bilden? Jag tror att det är en blandning. En bra fotograf kan ta en bra bild med en dålig kamera, men en ännu bättre bild med en bättre kamera. Ju mer man utvecklas som fotograf desto större krav ställer man ju också på kameran. Sedan kan man ju förstås fundera över vad som är en bra bild också. Dels ligger ju skönheten i betraktarens öga, och så finns det ju andra aspekter som kan avgöra om en bild är bra eller inte. En bild som kostar 100 miljoner kronor borde ju rimligtvis vara bra, men om priset höjs på grund av att motivet är Angelina Jolies nyfödda tvillingar så är det förmodligen inte för att bilden i sig är bra utan för att man ens har lyckats få det på bild (här kan ni läsa mer om det).

Vilken kamera ska man ha då? En dröm vore ju till exempel den här http://www.gotaplatsensfoto.se/leica-q som inte bara är en bra kamera utan riktigt snygg också, så där lagom retro. Men tyvärr är den nog inte riktigt i min prisklass. Jag har bestämt mig för att önska mig en kamera, men jag vet inte rikigt vilken jag ska önska mig. Ni får gärna komma med tips på bra kameror för glada amatörer som vill utveckla sitt fotograferande. Inte för dyrt alltså, men inte heller något skräp. Och tipsa gärna om bra objektiv också som är bra att ha som en grund. De viktigaste objektiven helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *