Varför heter hon Kloset?

DCIM-1177Jag får en del frågor om vad namnet Kloset betyder, eller varför jag har valt det namnet helt enkelt. Många tänker nämligen på vattenklosett när de läser Kloset, och det kan man ju förstå, men jag kan garantera er att jag inte tänkte på toaletter när jag döpte min hund. Kloset uttalas inte heller ”klosett” utan mer som ”klåsset”. Alltså som engelskans closet som ju betyder garderob. Men det var inte heller garderober jag tänkte på när jag döpte Kloset.

Namnet kom helt enkelt till så att när jag och min sambo Fredrik fick hem Kloset så kunde vi inte enas om ett namn. Vi hade massor av förslag men inget kändes helt rätt för oss båda två. Därför gjorde vi, lite halvt på skoj, bokstäver på lappar som vi la ut på golvet, och så fick Kloset gå runt och nosa på lapparna (eller försöka äta är väl närmare sanningen med tanke på att hon var valp då). Vi plockade upp lapparna i den ordning som hon visade intresse för dem och då blev det helt enkelt Kloset.

Vi hade väl egentligen inte tänkt att vi skulle välja det namnet på riktigt, men i brist på annat började vi kalla henne för det och sedan hängde det kvar. Efter ett tag kände vi att det skulle bli konstigt att kalla henne för något annat. Hon hade liksom blivit vår lilla Kloset och då fick det bli så. Så det är alltså varken toalett eller garderob utan helt enkelt slumpmässiga bokstäver som Kloset själv har valt.

Vi är ju så vana vid namnet nu att vi inte tycker att det låter konstigt eller annorlunda, men vi får som sagt ofta frågan om vad det betyder. Och svaret är ju då att det inte betyder något speciellt. Däremot kan jag tycka att det är lite roligt att vår hund har ett udda namn som förmodligen inte så många andra hundar heter. Jag har då aldrig träffat någon annan hund som heter Kloset!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *